Наша фірма в останні роки займається питаннями будівництва та налагодження на цукрових заводах жомосушильних комплексів з установкою. пресів жому глибокого віджиму, грануляційних відділень, складів зберігання жому, поверненням у виробництво жомопресової води. Ми виконуємо роботи як по окремих відділеннях, так і беремо весь комплекс робіт (Буїнський цукровий завод, ВАТ «Валуйкіцукор», Ольховатський цукровий завод, ВАТ «Цукровий завод «Жердевський», ВАТ «Ніка», ТОВ “Райз-цукор” (Лохвицький цукровий) завод).
Нами освоєно новий напрямок у нашій науково-інженерній діяльності у цукровій промисловості від постановки завдання до отримання готової продукції – отримання гранульованого жому з використанням високотехнологічного, енергозберігаючого, ефективно працюючого імпортного обладнання великої одиничної потужності. В рамках цих проектів було виконано поєднання нового та колишнього у використанні технологічного обладнання, розроблено та використано технічні рішення, що дозволили зменшити витрату палива на 1 тонну отриманого сухого гранульованого жому.
В результаті виконання інвестиційних проектів щодо отримання сушеного гранульованого жому розроблена система автоматичного управління технологічними процесами пресування, сушіння та грануляції жому.
АСУТП установки для пресування, сушіння та гранулювання жому виконана у вигляді трьох локальних ділянок. Обмін інформацією між ділянками здійснюється через мережу Ethernet. Всі системи автоматизації розроблені на базі мікропроцесорних промислових контролерів фірми. Schneider та оснащені сучасними засобами вимірювання та управління, виробництва провідних світових виробників.
Управління транспортною системою (блокування по пускачам, блокування по руху, вибір напрямку потоку, аварійні блокування тощо) здійснюється за допомогою місцевих щитів управління на базі мікропроцесорних пристроїв, зв’язок між якими працює через мережу MODBUS, що значно зменшує витрати на монтажні матеріали , спрощує монтажні роботи та забезпечує можливість реалізації будь-яких алгоритмів керування транспортним потоком.
Для ділянки глибокого пресування жому з використанням пресів глибокого віджиму марки “Babbini&Pb32FS” розроблена та впроваджена система автоматизованого управління, що включає блокування приводів транспортуючих пристроїв. Регулювання режиму роботи пресів проводилося у вигляді перетворювачів частоти.