Фахівці компанії «ТМА» розроблені та впроваджені у виробництво вакуум-апарати з механічними циркуляторами марки ВАЦМ, які не поступаються визнаному кращому світовому аналогу – вакуум-апаратам DSSE, а за деякими питомими показниками навіть перевершують їх. Високоефективний циркулятор із частотно-регульованим приводом, мінімальний обсяг початкового набору, оптимальні значення питомої площі поверхні теплообміну та циркуляційного відношення, ергономічна конфігурація корпусу апарату забезпечили йому найвищі споживчі якості, підтверджені відгуками підприємств-споживачів. Важливо також, що рівень цін вакуум-апаратів марки ВАЦМ у 2…2,5 рази нижчий від ціни аналогічного обладнання європейських виробників. Параметричний ряд цієї моделі представлений типорозмірами місткістю 40, 50, 60, 75 та 80 тонн утфелю.
Застосування вакуум-апаратів ВАЦМ в тепло-технологічному комплексі цукрового заводу, у поєднанні з використанням низькопотенційного теплоносія, дозволяє зменшити витрату палива на виробництво на 20…25 %, підвищити якість товарного цукру, а також збільшити вихід цукру з кожної вари утфелю на 10…12 %. .
Їх використання дозволяє застосовувати спосіб уварювання утфелів на основі «маткового утфелю», а також підвищити ефективність функціонування сучасних мікропроцесорних систем автоматичного керування процесом.
Розробку впроваджено на цукрових заводах: Червонський, Яресківський, Заплазький, Згурівський, Жданівський (Україна); Боринський, Хмелінецький, Волоконовський, Раєвський (Російська Федерація).
Один із численних напрямів діяльності фірми – будівництво та введення в експлуатацію станції вертикальних кристалізаторів-найбільш прогресивного обладнання для здійснення додаткової кристалізації утфелю останнього продукту при охолодженні. Модернізація цих ділянок виробництва сьогодні актуальна для більшості цукрових заводів, оснащених застарілими і малопотужними батареями горизонтальних утфелемішалок.
Фірма “ТМА” пропонує своїм замовникам весь комплекс робіт з впровадження вертикальних кристалізаторів: розробку проектної документації, виготовлення, постачання та монтаж технологічного та допоміжного обладнання та трубопроводів, пусконалагоджувальні роботи, включення до промислової експлуатації та оптимізації технологічних режимів роботи установок та кристалізації ¬онних відділень.
Виконано проекти реконструкції кристалізаційних відділень та встановлено вертикальні кристалізатори місткістю 150 м3 з охолодженням утфелю на наступних заводах Росії: ВАТ “Валуйкіцукор”, ВАТ “НІКА”, ЗАТ “Сахараросиробний комбінат Ленінградський”, ВАТ “Успе ”, ЗАТ “Кристал-Біл”, ЗАТ “Цукровий завод “Свобода”, АПО “Аврора” (Боринський та Хмеленецький цукрові заводи), ЗАТ “Раєвцукор”.
Вертикальні кристалізатори місткістю 225 м3 впроваджені на ВАТ “Крижопільський цукровий завод” (Україна), ВАТ “Ліскіцукор”,  ВАТ “Ставропольцукор”, ВАТ “Земетчинський цукровий завод” та ВАТ “Буїнський цукровий завод” (РФ). Результати застосування станції вертикальних кристалізаторів – значне зменшення вмісту цукру в мелясі (на 0,40…0,45 % до маси буряків) і відчутне збільшення за рахунок цієї кількості виробленого цукру.
Важливими напрямами діяльності фірми є автоматизація технологічних процесів, створення комп’ютерно – технологічних комплексів, енергозбереження на цукрових заводах. І тому ми створюємо операторські системи управління технологічними процесами; розробляємо автоматизовані робочі місця для інженерно-технічних працівників цукрових заводів та керівників виробництва, системи дистанційного керування електроприводами, тиристорні електроприводи постійного струму; здійснюємо налагоджувальні роботи.