Фільтр сиропний проточний ФСП-3-8 призначений для фільтрування густих розчинів (сиропу та клеювання) і встановлюється в сокоочисному відділенні цукрового заводу.
Фільтр являє собою вертикальний циліндричний корпус (1) з конічним днищем (2) та сферичною кришкою (3). Кришка кріпиться на поворотній стійці (5) і притискається до корпусу за допомогою відкидних болтів. Усередині корпусу розташований рорванд, посадкові місця якого встановлюються нержавіючі фільтрувальні елементи (4). У фільтрувальний елемент вставляється мішок, виготовлений із фільтрувальної тканини, і кріпиться спеціальними затискачами.
Принцип роботи фільтра:
У верхню частину корпусу фільтра (над рорвандом) через штуцер (6) подається нефільтрований продукт. У міру заповнення рідина потрапляє у фільтрувальний елемент. Після повного заповнення верхньої частини фільтра та фільтрувальних елементів під впливом тиску рідина фільтрується через фільтрувальний мішок. Профільтрований продукт потрапляє в нижню частину корпусу фільтра і відводиться через штуцер (7) збірник фільтрату.
Фільтрувальні мішки необхідно періодично змінювати. Для цього спочатку витісняють рідину з корпусу фільтра шляхом подачі через штуцер (9) стисненого повітря. Потім, через штуцер (10) проводиться скидання тиску та проводиться зняття кришки. При необхідності внутрішню частину корпусу і днище промивають. Промою видаляють із фільтра через штуцер (8).
Ціна: договірна
тел: +38(044) 501-04-57