Відстійник вертикальний ВОУ-1 призначений для очищення транспортерно-мийних вод від домішок бурякомаси та бадилля, видалення піни, освітлення транспортерно-мийних вод, відведення піску та осаду.

  Відстійник складається з циліндрично-конічного корпусу з опорною металоконструкцією та майданчиками обслуговування, над яким встановлюється ситчастий домішок уловлювач великих частинок. Примесеуловлювач забезпечений труберою транспортерно-мийкових вод, що подає, течкою для видалення домішок і тангенціальною трубою очищених вод, продовженням якої є циклонна труба попереднього осадження частинок. Циклонна труба у верхній частині забезпечена переливною лійкою і знаходиться всередині вертикальної труби. У циліндричній частині корпусу є кільцевий лоток освітленої води, стінки якого є зубчастими водозливами. Кільцевий лоток має трубу освітленої води. На верхній кромці циліндричної частини корпусу встановлена ​​ферма, що обертається, зі скребками для згону піни і плаваючих домішок в пінозабірний пристрій.
Принцип роботи відстійника:
Брудна транспортерно-мийна вода подається на ситчастий примесеуловлювач по трубі з встановленим у ньому гасником напору. Уловлені домішки видаляються через течку, вода по тангенціальній трубі направляється в циклонну трубу попереднього осадження великих частинок, які осідають у конусній частині корпусу. Частково освітлена вода через переливну лійку надходить у вертикальну циліндричну трубу, якою рухається вертикально вниз. Пройшовши розширення циліндричної труби, вода потрапляє у відстійник, і рухається вертикально до зубчастих водозливів, а осад, осідаючи, накопичується і згущується в конічній частині корпусу, звідки безперервно видаляється.
Освітлена вода через зубчасті водозливи надходить у кільцевий лоток, далі в зливну трубу освітленої води та подається у виробництво. Сплячі легкі домішки і піна захоплюються пінозабірним пристроєм і направляються в піноприймач, звідки вертикальною течкою пінозбірника потрапляють у брудоприймач і видаляються до збірки вод III категорії.
Ціна: договірна
тел: +38(044) 501-04-57