Уловлювач легких домішок УЛП-6, призначений для очищення та миття буряків, встановлюється у мийному відділенні цукрового заводу. Уловлювач може встановлюватися перед буряком і після нього. При встановленні уловлювача після бурякомийки він одночасно є і ополіскувачем буряка.   Уловлювач являє собою зварну конструкцію, що складається з ванни (1) з гвинтовим конвеєром (2) для вивантаження буряка з бункера, сітчастого конвеєра (3) для видалення легких домішок та класифікатора легких домішок (4). Конвеєр буряка складається з двох шнеків, що знаходяться в похилому корпусі з приводом. У нижній частині корпусу шнека встановлені колектори продування (5) для збору та виведення піску з ванни ополіскувача. Сітчастий конвеєр видалення легких домішок складається з рами, провідного та веденого валів, приводу та сітчастого полотна. Він встановлюється у ванні на опору та кріпиться під необхідним кутом. Класифікатор хвостиків одновалковий є барабаном з навареними шипами і приводом.

Робота уловлювача:
Буряк подається в приймач буряків ванни ополіскувача. Створюваний насосом висхідний потік води у вертикальному коробі приймача буряків виштовхує їх у ванну уловлювача, а важкі домішки опускаються в камнеловушку (6). Буряк у ванні ополіскується і забирається з нижньої частини гвинтовим конвеєром, встановленим під кутом 45° до горизонту, а далі вивантажується в елеватор або стрічковий конвеєр.
У ванні легкі плаваючі домішки захоплюються поверхневим потоком води до сітчастого конвеєра. Вода фільтрується через сітку конвеєра, залишаючи на ній легкі домішки, що видаляються за межі уловлювача. Поверхневий потік води у ванні створюється за допомогою циркуляційного насоса, що всмоктує воду з бункера під сітчастим конвеєром та подає воду через приймач буряків у ванну.
Легкі домішки та бій буряків класифікуються на барабанному класифікаторі. Бій буряків та хвостики повертаються на потік і подаються в подальшу обробку, а відокремлена трава, бадилля та інші плаваючі домішки видаляються з технологічного процесу. Залишки легких домішок, які не відокремилися від робочого органу сітчастого конвеєра, видаляються з сітки спеціальним барабаном – очищувачем на лоток і надалі виключаються з технологічного процесу.
Пісок з нижньої частини гвинтового конвеєра проходить через ситчасту частину корпусу в пісковушку і періодично вивантажується з них. Періодичність вивантаження каменів та піску з каменяпастки та пісколовики залежить від ступеня забрудненості буряків цими домішками.
Ціна: договірна
тел: +38(044) 501-04-57