Вивантаження з печі забезпечується за допомогою за допомогою вивантажувального столу, керованого пневмоциліндром. Число коливань столу, за годину, повинне змінюватись в залежності від продуктивності заводу, непрямим показником якої є рівень у мішалці брудного молока. Подача води у вапняний газовий апарат проводиться аналоговим клапаном відповідно до коефіцієнта співвідношення і корекції за щільністю молока. Температура води вапна, що подається на гасіння, повинна підтримуватися рівною 90?С.
Для виробництва вапняного молока в умовах вапняних відділень доцільно застосовувати вапняні апарати типу АІ або ТМА-ІГК, і робити завантаження в барабан безпосередньо з-під розвантажувального пристрою, вапняно-обпалювальні печі, передбачаючи систему управління аварійним або примусовим вивантаженням вапна на бік.
Транспортери, короби, що подають вапно, обладнуються кожухами для відведення газів в аспіраційну систему.