Відстійник – згущувач вертикальний транспортерно-мийних вод Ш1-ПОС-3 призначений для освітлення транспортерно-мийних вод і згущення осаду, що видаляється.   Відстійник є резервуар, який складається з циліндричної, двох усічених конічних і однієї повної конічної поверхонь. Всередині резервуару є водорозподільний пристрій, що складається з центральної розподільної камери з чотирма колонними трубами та впускним пристроєм. До центральної розподільної камери тангенційно прокладено водопровідний трубопровід. Впускний пристрій виконано у вигляді ємності, що має кільцеву щілину для видалення великих суспензій в мулову частину резервуара.

   Вгорі циліндричної частини резервуара під рівнем води розташовані труби з отворами, а зовні циліндричної частини знаходиться периферійна збірка, кільцевий водовідвідний лоток із зубчастим водозливом.
У центрі корпусу (1) підвішений центральний вал з прикріпленим до нього перегрібним пристроєм (2), який складається з чотирьох радіально спрямованих граблін, з’єднаних між собою. Резервуар перекритий фермою-майданчиком (5), на якій підшипниковому вузлі закріплений верхній кінець валу перегрібного пристрою з приводом. Внизу резервуара є вивантажувальний отвір.
   Піногрібний пристрій (4) призначений для видалення піни і плаваючих домішок, і складається з труби, прикріпленої з одного боку до центрального валу, а з іншого боку спирається на провідний ролик приводу перегрібного пристрою. До труби кріпляться щити видалення піни з поверхні резервуара. Піна та плаваючі домішки скидаються у вирву та віддаляються через скидні труби.
Для зручності та безпеки обслуговування відстійника передбачені гвинтові сходи (6) та огородження (7), встановлені на верхній частині корпусу відстійника по периметру.

 

Ціна: договірна
тел: +38(044) 501-04-57